Om mig


En kort beskrivning av mig och hur jag hamnat där jag är idag. 

Jag heter Leida Hennings och det är jag som driver Lycka by Leida. Jag är född och uppvuxen i norra Västmanland på landet i en stor familj med skog, natur och många olika djur omkring mig vilket jag tror har format mig mycket. Jag har sedan jag var liten varit intresserad av det spirituella och att leva i samklang med det naturliga. Jag har inte alltid levt upp till det, utan som de flesta hamnat på olika villovägar i livet...


Jag flyttade till Helsingborg (ja pga kärlek som så ofta) i januari 2001 och fick då naturligt en möjlighet att byta yrkesinriktning.

Jag utbildade mig till lärare/förskollärare/fritidspedagog och har arbetat med barn sedan dess.


Min inre röst har under en tid ropat att nu är dags att utvecklas vidare och byta inriktning igen. Till sist lyssnade jag! Tack vare ett samtal med en god vän har jag nu utbildat mig till reikibehandlare. Jag har gått utbildning i Reiki level 1 Shoden och 2 Okuden samt Reiki ART. I samband med detta startade jag Lycka by Leida som jag för närvarande driver vid sidan om mitt arbete som lärare. Jag har vidareutbildat mig till Animal Reiki Master Teacher och erbjuder även Reiki till djur. Jag är nu även handyogainstruktör och erbjuder behandlingar både enskilt och i grupp.


Ser fram emot att träffa just dig för en behandling! 

Om Reiki


Beskrivning av Reiki och hur man kan använda det. 

Reiki är effektiv och modern behandlingsmetod med japanska rötter. Reiki kan användas vid stress och smärta, men den är även effektiv i många andra sammanhang.

Reiki aktiverar och stimulerar kroppens egna naturliga förmåga att läka och återställa sig. Efter en behandling brukar man känna sig både avslappnad och fylld med energi på samma gång – en mycket behaglig upplevelse för både kropp och själ.


Reiki är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid till exempel smärta, stress, ångest samt fysiska och mentala spänningar. Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet – en metod med många användningsområden i vårt moderna samhälle.


Reiki arbetar på flera plan samtidigt, dels genom den fysiska beröringen, som aktiverar “må-bra-hormoner” i kroppen som till exempel oxytocin, dels genom kroppens subtila energisystem på samma sätt som exempelvis akupunktur och akupressur. Likheter finns även med terapier som Rosenmetoden, som går ut på att smärtsamma minnen lagras i kroppen i form av fysiska spänningar och blockeringar, och genom beröringen löser man upp spänningarna och klienten kan då släppa taget om det som orsakade smärtan från början.


Reiki healing är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet. Därför behandlar man ofta hela kroppen, även om man har besvär som upplevs som begränsat till ett visst ställe. 


Reiki lindrar smärta och löser upp spänningar, både fysiskt och mentalt, sänker stress och ökar välbefinnandet. 


Insomningsproblem, hjärna på högvarv, ischias, muskelvärk, mentala och fysiska spänningar; listan med områden där Reiki är till hjälp kan göras lång. Reikienergin tillför mer mängd livsenergi, som kroppens egna självläkande krafter kan använda för att läka sig själv. Den djupa avslappningen aktiverar kroppens egen självläkande förmåga.


Många fysiska åkommor har psykisk eller emotionell orsak; värk och spänningar orsakas ofta av stress, sorg, oro och undanträngda känslor. Reiki arbetar samtidigt på det fysiska och det emotionella planet, och löser upp spänningarna och frigör det som en gång orsakat dem. Känslorna kan då komma upp till ytan så att man kan bearbeta dem.


Reiki är godkänt som friskvård av Skatteverket.


Information hämtad från Förenade Reikiförbundet i Sverige